Integrale voetreflexologie

 

Voetreflexologie is een manuele techniek die werkt op de reflexzones van de voeten en die het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest stimuleert via energie- en zenuwbanen. Vooral een aangename en ontspannende behandeling die je terug in harmonie brengt met jezelf. Pure me-time die perfect met andere geneeskundige zorgen kan samengaan.

Je kan genieten van een warm voetbad met ‘meine base zouten’ om vervolgens een voetreflexmassage te mogen ontvangen. Na de behandeling kan je nog even nagenieten om dan rustig af te sluiten.

 45€ voor een uur.

gallery/massage-486700_640

Methodes & tarieven

Relaxatie & ademhalingstechnieken

 

Als we gezond, gelukkig en kalm zijn, dan is onze ademhaling volledig en natuurlijk. Alle vormen van slechte gezondheid, alle vormen van geestelijke onvrede manifesteren zich in het ademen. Mensen kunnen op verschillende foutieve manieren ademen al naargelang de situatie waarin ze zich bevinden (bijv.: zittend leven, zwaarlijvigheid, gehandicapt, astma…) en hetgeen ze misschien meegemaakt hebben of leefwijze (bijv.: traumatische ervaring, rokers, ex-rokers, zwakke longen, ziekte, stress….).

De relaxatie- en ademhalingsoefeningen die ik jou aanleer zullen je leren om bewust connectie te maken met je ademhaling. Je ademhaling is de barometer van je lichaam. Bij een gejaagd gevoel ga je sneller ademen. Hoe adem je in rust? Hoe kan je terug tot rust komen en die rust verdiepen? In rust voel je jezelf nog gespannen en onrustig. Heb je het gevoel altijd iets om handen te hebben. Een snelle ademhaling en hyperventilatie.

"In het westen zegt men: zit daar zo niet te zitten, doe iets. In het oosten zegt men: wat doe je toch allemaal, ga eens even zitten" 

 45€ voor een uur.

Dieptemassage

 

Wanneer kan een dieptemassage soelaas brengen:

Spieren die verkrampt en pijnlijk zijn door repetitief werk of sporten.

Chronische en acute pijn aan het bewegingsapparaat verminderen en oplossen.

Inklemmingen van gevoelszenuwen losmaken in spieren. 

Tijdens een massage bereiden we het lichaam voor door lange wrijvingen met de handen over de huid van de plaats van de klacht. De huid en de onderliggende spiergroep wordt hierdoor beter doorbloed en voorbereid om aansluitend dieper te werken op die plaats. Door dieper en harder op de spiergroep in te werken zal deze leeggedrukt worden en kan zich na lossen terug vullen met vers bloed. De spier zal zich zo ontspannen en zijn spanning lossen.

Ik gebruik een basisolie aangevuld met een etherische olie zoals lavendel, wintergreen, …. 

 60€ voor een uur.

gallery/physiotherapy-567021_640
gallery/rsz_img_6176

Kennismakingsgesprek

 

We leren elkaar kennen maar bovenal is het belangrijk om u als persoon aan het woord te laten in het kennismakingsgesprek.

Ik bied u alvast een luisterend oor. Ik zal ook een aantal gerichte vragen stellen en inspelen op uw verhaal. Het kennismakingsgesprek is ook een meerwaarde als u gewoon komt genieten van een zalige ontspannen en relaxatie. We maken samen verdere afspraken over welke methode u verkiest of ik u aanraad.

 

Laat in elk geval de me-time beginnen en boek uw kennismakingsgesprek en laat ons samen werken aan kwali-tijd. 

 

 Duur 30 min. tijdens 1ste afspraak ingecalculeerd = 1u 30 min.